REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňáková omáčka k těstovinám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z konzervy tuňáka a dalších ingrediencí, vhodná jako příloha k těstovinám.


Ingredience:
180 gtuňáka ve vlastní šťávě (1 konzerva)
50 mlsmetany ke šlehání
3 lžícezeleninového vývaru
1 lžíceolivového oleje
1/2 svazkuhladké petrželky
3 ksrajčata
2 kssardelové řezy
2 ksšalotky
1 ksstroužek česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Dvě třetiny tuňáka i s nálevem rozmixujeme spolu se sardelovými řezy a smetanou
2. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, česnek a šalotky nasekáme na jemno
3. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme připravenou šalotku a česnek, přimícháme rajčata, rozmixovaného tuňáka a zeleninový vývar, vše povaříme asi 5 minut
4. Omáčku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, nakonec přimícháme zbytek tuňáka a nasekanou petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy