REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování (sterilace) ovoce. V tomto receptu najdete dva způsoby zavařování třešní.


Ingredience:
Nálev na sklenici 0,7 l:
1-3 lžícecukru
voda
nebo
1 lvody
35 gcukru krystal

Postup:

1. Přebrané a omyté ovoce setřeseme do sklenic a vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička) nebo octem, zajistíme tak jejich barevnost, pak třešně vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Po naplnění sklenic třešně zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou
3. Sklenice uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °Cnebo
1. Vodu s cukrem necháme projít varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (nálev používáme teplý, ne horký!)
2. Sklenice uzavřeme víčky 3. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně použijete cukru, tím déle musíte provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy