REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tak trochu jiný švestkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaný kompot ze švestek a mandlí, zalitý sladkým nálevem z vody, červeného vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,5 kgšvestek
oloupané mandle podle potřeby
Na nálev:
1 kgkrystalového cukru
4 kshřebíčků
1 kssvitku skořice
1 ksvanilkového lusku
1 lčerveného vína
1 l vody

Postup:

1. Švestky přebereme, omyjeme a vypeckujeme tak, aby obě půlky zůstaly spojené
2. Pak místo pecky vložíme do každé švestky oloupanou mandli
3. Svaříme vodu s červeným vínem, krystalovým cukrem, svitkem skořice, vanilinovým luskem a hřebíčky
4. Švestky naplníme do čistě vymytých sklenic, zalijeme připraveným nálevem, dobře uzavřeme víčky a sterilujeme v páře při teplotě cca 85 °C tak 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy