REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá příprava! Celé nebo přepůlené švestky naskládané do zavařovacích sklenic a sterilované zalité cukrovým roztokem.


Ingredience:
zralé, ale tvrdé švestky
vyvařené zavařovací sklnice s uzávěrem
Na nálev:
300 gcukru krystal
1 lvody

Postup:

1. Švestky důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapané přepůlíme, odstraníme pecky
2. Narovnáme je do sklenic těsně vedle, zalijeme je teplým cukrovým roztokem připraveným pozvolným zahříváním vody, ve které jsme za stálého míchání rozpustili cukr
3. Pořádně uzavřeme a ihned sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Doporučení:

Švestky můžeme zavařovat i celé, nevypeckované.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy