REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot ze švestek ochucený cukrem, skořicí a rumem.


Ingredience:
600 gzralých, ale tvrdých švestek
80 gcukru krystal
2,5 dlvody
2 lžícerumu
2 kshřebíčky
1 kskousek celé skořice
šťáva a kůra z 1 ks citrónu

Postup:

1. Cukr s vodou uvedeme do varu, přidáme hřebíček, citrónovou kůru, kousek celé skořice a chvíli vše povaříme
2. Švestky omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je rozpůlíme, vypeckujeme a vhodíme do vařícího roztoku, chvíli povaříme, odstavíme a přikryté necháme vychladnout
3. Do vychladlého kompotu přikapeme citrónovou šťávu a přilijeme rum
4. Připravené švestky i nálevem přendáme do zavařovacích sklenic, ty důkladně uzavřeme a sterilujeme při teplotě 80 °C cca 15-20 minut.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy