REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované jahody

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody zasypané cukrem, zavařené.


Ingredience:
1 kgjahod
300 gcukru
sterilace 15 minut při 80 °C

Postup:

1. Očištěné jahody prosypeme jemným cukrem a necháme 12 hodin uležet
2. Druhý den ovoce i se šťávou přivedeme pozvolna k varu a vaříme ne více jak 2 minuty
3. Pak hrnec s jahodami postavíme do studené vody, kde necháme jahody úplně vychladnout
4. Plníme do jednotlivých sklenic, které důkladně uzavřeme
5. Sterilujeme 15 minut při 80 °C.

Doporučení:

Aby byl kompot barevnější, můžeme přidat 1/4 l vylisované rybízové šťávy.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy