REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třeboňská rybí polévka s hrachem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století. Jedná se o polévku připravenou z odřezků z kapra, máčeného hrachu, zeleniny a koření, servírovanou s rohlíkovými krutonky opečenými na sucho na pánvi.


Ingredience:
odřezky z kapra (hlava, ploutve, část ocasu)
250 gvařeného hrachu
2 ksstroužky česneku
2 kshousky
1 kskousek celeru
1 ksmrkve
1,5 lvody + voda na uvaření hrachu
bobkový list
nové koření
mletý pepř
celý pepř
petrželka
máslo
sůl

Postup:

1. Den předem namočený hrách uvaříme do měkka
2. Hlavu, odřezky, ocas zalijeme 1,5 l vody, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl, vaříme 45 minut
3. Vývar scedíme, maso zbavíme kostiček, vrátíme do vývaru, rovněž nakrájenou zeleninu
4. Hrách scedíme, propasírujeme pře síto, nebo rozemeleme v robotu, přidáme do rybího vývaru, který tak zahustíme
5. Polévku prohřejeme, ochutíme utřeným česnekem, přisolíme, opepříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy