Tostadas jsou vlastně klasické mexické tortilly fritované (opečené) v olivovém oleji.
Ingredience:
450 g | hladké mouky |
85 g | sádla nebo rostlinného tuku |
200 ml | teplé vody |
1 lžíce | soli |
extra panenský olivový olej na opečení |
Postup:
1. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
2. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu, hotové pružné necháme odležet zabalené v mokré utěrce
3. Z kousků těsta (1 vrchovatá lžíce) vyválíme kulatou placku o průměru asi 10 cm, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
4. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme na sucho, z obou stran (15 sekund z každé strany)
5. Vychladlé mini tortilly nakonec fritujeme ve větším množství dobře rozpáleného olivového oleje dozlatova.
V některých receptech se opékání na pánvi vynechává a malé totilly se přímo fritují v oleji.