REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilly s mletým masem a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvičce zprudka opečené mleté maso, promíchané s restovanou zeleninkou, servírované zabalené v tortillových plackách. Směs podle tohoto receptu vystačí na 6 kusů tortill.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
300 ghub (hřibovité)
100 gsterilovaných fazolí
100 gzmrazené kukuřice
1 lžícechilli omáčky
6 kstortillových placek
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené papriky
červená mletá paprika
pepř
sůl

Postup:

1. V hluboké pánvi osmahneme na oleji na drobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso opečeme do měkka a dáme stranou
2. Na druhé pánvi podusíme nakrájené houby, červenou papriku, když je směs měkká přidáme sterilované fazole, kukuřici a vše ještě 5 minut prohřejeme
3. Obsah obou pánví spolu promícháme, ochutíme chilli omáčkou utřeným česnekem, solí a pepřem
4. Hotovou směs navršíme na tortilly (placky krátce na sucho opečeme po obou stranách na pánvi, v troubě nebo pod grilem), ty zavineme a podáváme na listech ledového salátu.

Doporučení:

Tortilly dnes běžně koupíme, ale ty doma připravené jsou rozhodně chutnější! Tady je recept na domácí tortilly: Těsto na tortilly.

Poznámka:

Recept i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy