Inspirujte se receptem vítěze soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který tento skvělý recept z grilu připravil ve spolupráci s firmou Pepsi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | tortilla (průměr 20 cm) |
4 ks | plátky pancetty |
8 ks | tenkých plátků světlého pečiva bez posypu |
2 ks | upečená a „obraná“ kuřecí stehýnka bez kůže |
2 ks | prolisované stroužky česneku |
1,5 ks | plátku ančovičky naložené v oleji |
1 ks | celý stroužek česneku |
1 ks | římský salát |
2 hrsti | hoblin parmazánu |
1 hrst | na jemno nastrouhaného parmazánu |
1 hrst | kaparů |
8 lžic | majonézy |
1/2 lžičky | hrubozrnné hořčice |
1/2 lžičky | dijonské hořčice |
kůra z jednoho citrónu | |
šťáva z jednoho citrónu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na přípravu dresingu smícháme majonézu, najemno nastrouhaný parmazán, najemno posekané kapary a ančovičky, oba druhy hořčice, prolisovaný česnek, citrónovou kůru a šťávu, sůl a pepř.
- Římský salát natrháme na kousky (cca 4×4 cm).
- Obrané kuře osolíme a opepříme.
- Plátky pancetty opečeme na mírném ohni dokřupava a nalámeme na menší kousky.
- Plátky pečiva opečeme na tuku po slanině dokřupava, poté potřeme stroužkem česneku a nalámeme na menší kousky.
- Římské listy smícháme s dostatečným množstvím dresingu (část by ještě měla zbýt).
- Tortillu neopékáme, pouze nahřejeme nasucho, aby změkla.
- Kompletace: Ohřátou tortillu potřeme zbylým dresingem, pak postupně vrstvíme salát, kuře, nalámané plátky pečiva a pancetty a zasypeme hoblinami parmazánu. Tortillu zabalíme.
Doporučený nápoj: Pepsi Cola/Pepsi MAX