Masem nebo zeleninou plněné těstoviny servírované přelité rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
Těstoviny: | |
250 g | tortellin (plněné masem, zeleninou ...) |
0,5 cl | oleje |
1,5 l | vody |
1 lžíce | soli |
Rajská omáčka: | |
150 ml | rajčatového protlaku |
1 l | vody |
1 ks | cibule |
4 ks | kuličky nového koření |
5 ks | kuliček celého pepře |
2 ks | bobkového listu |
1 ks | celé skořice |
3 lžíce | másla |
3 lžíce | hladké mouky |
cukr | |
sůl | |
nastrouhaný eidam a cherry rajčátka na zdobení |
Postup:
1. Tortellini vložíme do vařící vody, přidáme olej a sůl
2. Vaříme většinou 8-10 minut (viz. návod na obalu) 3. Uvařené těstoviny scedíme a zalité horkou omáčkou a posypané nastrouhaným eidamem servírujeme.
Příprava rajské omáčky:
1. Do vody vložíme kuličky nového koření a pepře, celou cibuli, bobkové listy a skořici
2. Přilijeme rajský protlak a vaříme 20 minut
3. Připravíme jíšku tak, že na másle, za stálého míchání, orestujeme hladkou mouku
4. Jíšku pak pozvolna zamícháme do hotové omáčky a provařujeme ji (na mírném ohni), za stálého míchání, cca 10 minut
5. Dochutíme solí a cukrem, chvíli provaříme a pak hotovou omáčku přecedíme.