REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortellini s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masem nebo zeleninou plněné těstoviny servírované přelité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
Těstoviny:
250 gtortellin (plněné masem, zeleninou ...)
0,5 cloleje
1,5 lvody
1 lžícesoli
Rajská omáčka:
150 mlrajčatového protlaku
1 lvody
1 kscibule
4 kskuličky nového koření
5 kskuliček celého pepře
2 ksbobkového listu
1 kscelé skořice
3 lžícemásla
3 lžícehladké mouky
cukr
sůl
nastrouhaný eidam a cherry rajčátka na zdobení

Postup:

1. Tortellini vložíme do vařící vody, přidáme olej a sůl
2. Vaříme většinou 8-10 minut (viz. návod na obalu) 3. Uvařené těstoviny scedíme a zalité horkou omáčkou a posypané nastrouhaným eidamem servírujeme.

Příprava rajské omáčky:
1. Do vody vložíme kuličky nového koření a pepře, celou cibuli, bobkové listy a skořici
2. Přilijeme rajský protlak a vaříme 20 minut
3. Připravíme jíšku tak, že na másle, za stálého míchání, orestujeme hladkou mouku
4. Jíšku pak pozvolna zamícháme do hotové omáčky a provařujeme ji (na mírném ohni), za stálého míchání, cca 10 minut
5. Dochutíme solí a cukrem, chvíli provaříme a pak hotovou omáčku přecedíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy