REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s mozzarellou a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajíčky chleba s vejci, salámem, mozzarellou, rajčaty…


Ingredience:
4 kskrajíčků toastového chleba
4 ksplátků kořeněného salámu
2 ksmalých rajčat
2 ksvajec
2 kssnítek bazalky
125 gmozzarelly
3 lžícemléka
3 lžícehladké mouky
rostlinný olej
sůl

Postup:

1. Krajíčky chleba nakrájíme na trojúhelníky
2. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí
3. Do druhého talíře nasypeme mouku
4. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce
5. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme do křupava v rozpáleném oleji
6. Omyjeme rajčata, jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme
7. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky
8. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky
9. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je
10. Rozdělíme na talířky a ozdobíme čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy