REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tlačenkový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý nápad, tlačenka ve tvaru dortu.


Ingredience:
1 kgvepřového boku nebo kolena
500 gjater
4 ksvepřové nožičky
1 ksvelké cibule
1-2 ksvejce uvařená na tvrdo
1 kscelé paličky česneku
kuličky černého pepře
bobkový list
nové koření
voda
sůl

Postup:

1. Nožičky s masem vaříme hodinu v tlakovém hrnci, přisypeme bobkový list, nové koření, celý pepř …. sůl, kořením nešetříme
2. Pak var přerušíme, maso vyjmeme a k nožičkám na 20 minut přidáme játra
3. Vyjmeme maso a necháme ho zchladnout, vývar přecedíme do hrnce, kam přidáme obrané a semleté nožičky, hlavně kolagen z nich, cibuli a česnek, majoránku, na kostičky nakrájené maso a játra
4. Vše dohromady ještě mírně povaříme asi tak 15 minut
5. Dno mísy vyložíme kolečky natvrdo uvařených vajíček (můžeme přidat i kolečka papriky či cibule) zalijeme směsí a tlačenkový dort necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Doporučení:

Samozřejmě takto připravenou tlačenkovou směs můžeme dát do klasických sáčků na tlačenku, ale ve tvaru dortu vypadá o hodně lépe a také udělá velkou radost při nějaké narozeninové oslavě! Zajímavá je i varianta, kdy tlačenku necháme ztuhnout ve formě na bábovku.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Jana Jíchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy