REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový dort plněný masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dort připravený z těstovin cannelloni, které jsou zapečené v troubě vyskládané na výšku v dortové formě a naplněné masovou směsí, dort je z vrchu ještě ozdobený nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
1 balenítěstovin cannelloni (silné duté delší těstoviny)
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
voda
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého masa, buď hovězího, nebo i vepřového, či směs obou
2 ksstředně velké cibule
1 plechovkanakládaných rajčat bez slupky
kečup
cukr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Těstoviny předvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě, nejlépe na skus, ale spíše méně než více (budou se ještě zapékat, tak aby z nich nebylo úplné bláto), hotové propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Na pánev zakápnutou olejem dáme mleté maso, které zprudka restujeme a mícháme, snažíme se oddělit jednotlivé kousky co nejvíce od sebe, pak přidáme cibulku, tu necháme mírně osmahnout, nakonec nalijeme konzervu rajčat i s nálevem, zamícháme, vše dochutíme solí, pepřem, kečupem, trochou cukru a necháme probublávat asi 10 minut, občas promícháme
3. Dortovou formu s odnímatelnými boky důkladně vymažeme tukem, a spodní část vyplníme menším množstvím připravené, mírně zchládlé, masové směsi, na tuto vrstvu vyskládáme na výšku předvařené těstoviny, ty pak postupně naplníme masovou směsí, mělo by zbýt i na povrch dortu
4. Nakonec připravený dort hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 25-30 minut
5. Tento těstovinový dort po upečení nakrájíme a podáváme teplý, ale i studený, ozdobený bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy