REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový dort plněný masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dort připravený z těstovin cannelloni, které jsou zapečené v troubě vyskládané na výšku v dortové formě a naplněné masovou směsí, dort je z vrchu ještě ozdobený nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
1 balenítěstovin cannelloni (silné duté delší těstoviny)
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
voda
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého masa, buď hovězího, nebo i vepřového, či směs obou
2 ksstředně velké cibule
1 plechovkanakládaných rajčat bez slupky
kečup
cukr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Těstoviny předvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě, nejlépe na skus, ale spíše méně než více (budou se ještě zapékat, tak aby z nich nebylo úplné bláto), hotové propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Na pánev zakápnutou olejem dáme mleté maso, které zprudka restujeme a mícháme, snažíme se oddělit jednotlivé kousky co nejvíce od sebe, pak přidáme cibulku, tu necháme mírně osmahnout, nakonec nalijeme konzervu rajčat i s nálevem, zamícháme, vše dochutíme solí, pepřem, kečupem, trochou cukru a necháme probublávat asi 10 minut, občas promícháme
3. Dortovou formu s odnímatelnými boky důkladně vymažeme tukem, a spodní část vyplníme menším množstvím připravené, mírně zchládlé, masové směsi, na tuto vrstvu vyskládáme na výšku předvařené těstoviny, ty pak postupně naplníme masovou směsí, mělo by zbýt i na povrch dortu
4. Nakonec připravený dort hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 25-30 minut
5. Tento těstovinový dort po upečení nakrájíme a podáváme teplý, ale i studený, ozdobený bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy