REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový dort plněný masovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dort připravený z těstovin cannelloni, které jsou zapečené v troubě vyskládané na výšku v dortové formě a naplněné masovou směsí, dort je z vrchu ještě ozdobený nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
1 balenítěstovin cannelloni (silné duté delší těstoviny)
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
voda
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého masa, buď hovězího, nebo i vepřového, či směs obou
2 ksstředně velké cibule
1 plechovkanakládaných rajčat bez slupky
kečup
cukr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Těstoviny předvaříme dle návodu na obalu v mírně osolené vodě, nejlépe na skus, ale spíše méně než více (budou se ještě zapékat, tak aby z nich nebylo úplné bláto), hotové propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Na pánev zakápnutou olejem dáme mleté maso, které zprudka restujeme a mícháme, snažíme se oddělit jednotlivé kousky co nejvíce od sebe, pak přidáme cibulku, tu necháme mírně osmahnout, nakonec nalijeme konzervu rajčat i s nálevem, zamícháme, vše dochutíme solí, pepřem, kečupem, trochou cukru a necháme probublávat asi 10 minut, občas promícháme
3. Dortovou formu s odnímatelnými boky důkladně vymažeme tukem, a spodní část vyplníme menším množstvím připravené, mírně zchládlé, masové směsi, na tuto vrstvu vyskládáme na výšku předvařené těstoviny, ty pak postupně naplníme masovou směsí, mělo by zbýt i na povrch dortu
4. Nakonec připravený dort hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 25-30 minut
5. Tento těstovinový dort po upečení nakrájíme a podáváme teplý, ale i studený, ozdobený bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy