REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu z mascarpone II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert ze smetanového sýra, kulatých piškotů, žloutků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gkvalitního mascarpone
100 gkulatých cukrářských piškotů
100 gcukru
500 mlsilné kávy
2 lžícekakaového prášku
2 lžícekávového likéru
2 lžícecukru krupice
4 ksžloutků

Postup:

1. Krupicový cukr za stálého míchání necháme rozpustit v horké kávě, kterou necháme vychladnout a pak přidáme kávový likér
2. Do kulaté dortové formy naskládáme polovinu piškotů a necháme je důkladně nasát kávou s likérem
3. Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni na krém světle bělavé barvy, necháme vychladnout, přidáme mascarpone a vše dobře promícháme
4. Polovinu krému rozetřeme na piškoty v dortové formě, poklademe zbytkem piškotů, postříkáme zbylou kávou s likérem a zalijeme zbylým krémem
5. Tiramisu dáme do chladničky ztuhnout, před podáváním posypeme kakaem a rozkrájíme na porce.

Doporučení:

Tiramisu je lepší nechat ztuhnout v ledničce přes noc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy