Uvařené těstoviny servírované s kopřivovou a masovou omáčkou, posypané parmazánem.
Ingredience:
1 balení | širokých těstovin |
voda | |
sůl | |
Na masovou omáčku: | |
500 g | konzervovaných loupaných rajčat |
300 g | mletého masa |
200 ml | passaty (rajčatové pyré) |
4 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | sušeného oregana |
8 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
špetka cukru | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na kopřivovou omáčku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 kg | kopřiv (jen křehké špičky) |
1 ks | cibule |
K podávání: | |
strouhaný parmazán |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, přidáme mleté maso a rozmělníme vařečkou
2. Přilijeme rajčata i s nálevem, passatu, lehce osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, aby omáčka zhoustla, nakonec dochutíme oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru
3. Potom si připravíme kopřivovou omáčku; na oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vsypeme na jemno nakrájené kopřivy (varem značně zmenší objem) a asi 8 minut je podusíme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, scedíme je, posypeme parmazánem a podáváme s připravenými omáčkami.