REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s cuketovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s podušenou cuketou, česnekem a zakysanou smetanou, posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gtěstovin
250 gcukety
100 gstrouhaného sýra
150 mlzakysané smetany
2 lžíceolivového oleje
6 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente (na skus), scedíme je, necháme okapat a uchováme na teplém místě
2. Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme nahrubo, osolíme, po 20 minutách z ní vymačkáme tekutinu, polovinu cukety orestujeme na rozehřátém oleji, pak přimícháme i zbylou cuketu, oloupané, na kousky nakrájené stroužky česneku a vše krátce opečeme
3. Cuketu zamícháme do těstovin, přidáme zakysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy