REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s rajčaty a brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin ochucený zálivkou z kysané smetany.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtěstovin (vřeténka)
200 gbrokolice
150 grajčat
sůl
Zálivka:
4 lžícezakysané smetany
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceolivového oleje
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny dáme do vroucí osolené vody, ihned zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvaříme je podle návodu ne příliš doměkka (uvaříme je tak zvaně na skus – al dente)
2. Zcedíme je, prolijeme je studenou vodou a necháme okapat
3. Brokolici rozebereme na růžičky, dáme do vařící osolené vody a vaříme 10 minut, pak zcedíme a necháme okapat
4. Rajčata opláchneme a nakrájíme na osminky
5. Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, kterou rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou a ochutíme mletým pepřem a špetkou soli 6. Do mísy dáme uvařené těstoviny, brokolici, nakrájená rajčata, zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme.

Doporučení:

Těstoviny na salát nesmí být uvařeny příliš doměkka.

Poznámka:

Uvařené těstoviny nemusíme přelévat studenou vodou, když je scedíme a ihned je zakapeme lžící oleje a promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy