Obědový těstovinový salát doplněný o orestované kousky kuřecího masa, skvělý do letních veder. Zasytí, přitom se podává dobře vychlazený, kromě kousků kuřete, které jsou chutnější naservírované čerstvě orestované.
Ingredience:
1 sáček | těstovin |
300 g | šunky |
250 g | tvrdého sýra (gouda, ementál, eidam...) |
4 ks | sterilované okurky |
2 ks | mrkve |
1 ks | velké cibule |
1 sklenička (250 ml) | majonézy |
pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
600 g | kuřecích prsních řízků |
grilovací koření | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
listová petržel, kolečka ředkviček, cherry rajčátka, nastrouhaná mrkev na ozdobu |
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, v mírně osolené vodě, pak je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme důkladně okapat
- Šunky nakrájíme na drobné kousky, oloupanou cibuli na jemno, okurky na tenká kolečka, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, očištěnou mrkev nastrouháme na jemno
- Všechny připravené suroviny promícháme ve větší míse s těstovinami, do salátu zapracujeme majonézu, salát ochutíme pepřem a solí, necháme v lednici odležet nejméně 1 hodinu, ale klidně i několik hodin
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme grilovacím kořením, zakápneme je olejem, promícháme, necháme v lednici odležet
- Těsně před podáváním salátu kuřecí kousky zprudka orestujeme na pánvi dozlatova, jednotlivé porce salátu doplníme o kuřecí kousky, salát dozdobíme kolečky ředkviček, nastrouhanou mrkví, cherry rajčátky a nasekanými listy petrželky.
Těstovinový salát s kuřecím masem, šunkou, kukuřicí a ananasem
Zeleninový kuskus s klobásou