Tento recept je vhodný i pro vegany, ale určitě si na něm může pochutnat kdokoliv. Je to tip na zpracování zbytků, co vám zůstaly v lednici.
Ingredience:
slupky z brambor | |
košťál z květáku | |
čerstvá paprika | |
zelené fazolky | |
hlíva ústřičná | |
fazolky fava | |
listový špenát | |
citrusová šťáva | |
majonéza Hellmann's Vegan | |
Těstíčko: | |
1 šálek | hladké mouky |
1 šálek | kukuřičného škrobu |
1,5-2 šálky | vychlazené perlivé vody |
1 lžička | prášku do pečiva |
1 lžička | jedlé sody |
sůl | |
Ostatní: | |
rostlinný olej na smažení |
Postup:
- Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat.
- Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.
- Suché proužky zeleniny vysmažte v rozpáleném oleji do světle zlatavé barvy (3-4 minuty) a poté položte na savý papír.
- Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Tempuru podávejte s veganským dipem.
Směs na tempurové těstíčko lze již často běžně koupit v obchodech v koutku s etnickými potravinami.
Poznámka:Recept k článku: Češi se snaží jídlem neplýtvat. Osmdesát procent z nich tvrdí, že potraviny nikdy nevyhazuje
zdroj: www.unilever.cz