Plátky šunky plněné květákovou směsí, obalené v mouce, vejci, strouhance a osmažené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | plátků šunky (obdélníkového tvaru) |
3 ks | vajec |
1 ks | malého květáku |
1 ks | svazku jarní cibulky |
1 lžíce | másla |
mletý pepř | |
petrželka (kudrnka) | |
olej na smažení | |
voda | |
sůl | |
Na obalení: | |
4 lžíce | hladké mouky |
8 lžíc | strouhanky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozmačkáme ho
2. Na rozehřátém oleji osmahneme na menší kousky nakrájenou jarní cibulku, přidáme uvařený, rozmačkaný květák, krátce orestujeme, vmícháme rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme vychladnout
3. Plátky šunky překrojíme, rozdělíme na ně květákovou směs, opatrně stočíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme po všech stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami, zeleninovým salátem a sherry rajčátky.