REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilly s falafelem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z cizrny, fazolí, strouhanky a dalších ingrediencí, opečené dozlatova, servírované s tortillami, dipem a salsou.


Ingredience:
8 ksmalých pšeničných tortill
Na falafel:
400 gplechovky fazolí
400 gplechovky cizrny
1 lžičkamletého nového koření
2 lžícestrouhanky
1 lžíceharissy
1 ksvejce
1/2 kssvazku koriandru
citronová kůra
mletý pepř
olej
sůl
Na dip:
1 lžícechilli omáčky
250 gsýra cottage
Na salsu:
4 kszralých rajčat
1 ksčervené chilli papričky
1 ksstroužku česneku
1/2 kssvazku koriandru
šťáva z 1 limetky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazole i cizrnu scedíme, rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme trochu na jemno nastrouhané citronové kůry, špetku soli i pepře, mleté nové koření, harissu, strouhanku, rozklepnuté vejce, na jemno nasekaný koriandr, vše promícháme a vytvarujeme 8 placiček, které v pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách dozlatova
2. Na salsu nakrájíme rajčata na drobné kostičky a dáme do misky, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku, na jemno nasekané lístky koriandru, oloupaný utřený stroužek česneku, vše promícháme a ochutíme limetkovou šťávou, solí i pepřem
3. Na dip smícháme chilli omáčku se sýrem cottage
4. Tortilly krátce ohřejeme v pánvi nebo je dáme na 45 sekund prohřát do mikrovlnné trouby a teplé podáváme s opečeným falafelem, salsou a dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy