REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky s bramborovými pusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené telecí řízky podlité pikantní omáčkou, servírované se zapečenými bramborovými pusinkami.


Ingredience:
Rozpis na 8 porcí:
8 kstelecích řízků
250 mlmasového vývaru
250 mlsmetany
4 lžičkykaparů
4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
nakládané zelený pepř
citrónová šťáva
bílý pepř
sladká paprika
sůl
Na bramborové pusinky:
1,5 kgbrambor
4 ksvejce
2 lžícemásla
sůl
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Telecí řízky naklepeme a z obou stran posypeme bílým pepřem
2. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a maso v této směsi obalíme
3. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a obalené řízky na něm po obou stranách opečeme doměkka
4. Hotové řízky vyjmeme z pánve a uchováme v teple, do výpeku přilijeme vývar, trochu citrónové šťávy, přidáme celé kapary a zelený pepř
5. Nakonec do omáčky přilijeme smetanu a dobře povaříme, aby nám omáčka zhoustla
6. Maso vložíme zpět do hotové omáčky, krátce pokrm prohřejeme a ihned podáváme.

Příprava bramborových pusinek:
1. Nejprve oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme je v osolené vodě
2. Vychladlé brambory nastrouháme na jemné straně struhadla
3. V misce utřeme povolené máslo spolu s nastrouhanými brambory a žloutky, rozšťoucháme je
4. Vařečkou vymícháme hladkou, hustou kaši, podle chuti ji přisolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Pomocí cukrářského sáčku na pomaštěný plech nastříkáme jednotlivé pusinky
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy