REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky s bramborovými pusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené telecí řízky podlité pikantní omáčkou, servírované se zapečenými bramborovými pusinkami.


Ingredience:
Rozpis na 8 porcí:
8 kstelecích řízků
250 mlmasového vývaru
250 mlsmetany
4 lžičkykaparů
4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
nakládané zelený pepř
citrónová šťáva
bílý pepř
sladká paprika
sůl
Na bramborové pusinky:
1,5 kgbrambor
4 ksvejce
2 lžícemásla
sůl
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Telecí řízky naklepeme a z obou stran posypeme bílým pepřem
2. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a maso v této směsi obalíme
3. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a obalené řízky na něm po obou stranách opečeme doměkka
4. Hotové řízky vyjmeme z pánve a uchováme v teple, do výpeku přilijeme vývar, trochu citrónové šťávy, přidáme celé kapary a zelený pepř
5. Nakonec do omáčky přilijeme smetanu a dobře povaříme, aby nám omáčka zhoustla
6. Maso vložíme zpět do hotové omáčky, krátce pokrm prohřejeme a ihned podáváme.

Příprava bramborových pusinek:
1. Nejprve oloupané brambory rozkrájíme a uvaříme je v osolené vodě
2. Vychladlé brambory nastrouháme na jemné straně struhadla
3. V misce utřeme povolené máslo spolu s nastrouhanými brambory a žloutky, rozšťoucháme je
4. Vařečkou vymícháme hladkou, hustou kaši, podle chuti ji přisolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Pomocí cukrářského sáčku na pomaštěný plech nastříkáme jednotlivé pusinky
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud nezezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy