Telecí řízek obalený v mouce, vajíčku a strouhance smíchané s tymiánem, usmažené dozlatova, podávané s bramborovým salátem.
Ingredience:
4 ks | telecích řízků |
3 ks | vajec |
150 g | strouhanky |
hladká mouka na obalení | |
nasekaný čerstvý tymián | |
olej na smažení | |
skrojky citronu k podávání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na salát: | |
800 g | brambor |
150 g | majonézy |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | malé sklenice nakládaných okurek |
1 lžíce | nasekané pažitky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si uděláme salát: Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky
2. Dáme do mísy, přidáme majonézu, na drobno nasekanou pažitku, na tenko nakrájené jarní cibulky, okapané, na kolečka nakrájené okurky, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice
3. Očištěné, opláchnuté, osušené řízky zlehka naklepeme, po obou stranách dobře osolíme a opepříme
4. Obalujeme je nejdříve v hladké mouce, pak protáhneme v lehce našlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance promíchané s nahrubo nasekaným tymiánem
5. Řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje po obou stranách dozlatova
6. Podáváme s bramborovým salátem a skrojky citronu.