REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí ragú II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plec pokrájená na kostičky a podušená se zeleninou. Tento recept je vhodný pro lidi trpící vředovými chorobami.


Ingredience:
250 gtelecího masa (plec)
100 gzeleniny (mrkev, hrášek, květák, brukev)
20 ghladké mouky
20 gmálsa
1 dlkysané smetany
petrželka
sůl

Postup:

1. Maso rozkrájíme na kousky a nasucho orestujeme
2. Potom podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
3. K poloměkkému masu přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme doměkka (květák uvaříme zvlášť a přidáme až k měkkému masu spolu se sterilovaným hráškem)
4. Mouku opražíme nasucho, zředíme ji vodou, dobře povaříme a procedíme na maso
5. Hotový pokrm zjemníme kysanou smetanou a čerstvým máslem a okořeníme sekanou petrželkou.

Doporučení:

Místo čerstvé zeleniny můžeme použít i zmraženou nebo sterilovanou zeleninu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy