REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí hrudí po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapsa vytvořená z telecího hrudí, naplněná špagetovou směsí a upečená v troubě. Pokrm vhodný k požívání i u osob trpících vředovými chorobami.


Ingredience:
250 gtelecího hrudí
50 gšpaget
50 gšunky
20 gmásla
5 ghladké mouky
1 ksvejce
2 lžícemléka (podle potřeby)
1 lžícerajčatového protlaku
petrželka
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme, pokrájíme a smícháme je s rozšlehaným vejcem, mlékem, solí, nadrobno nakrájenou šunkou a petrželkou
2. Maso vykostíme a nožem prořízneme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou, potom kapsu zašijeme nebo spojíme párátky
3. Připravené maso vložíme do pekáče, posolíme a nasucho opékáme
4. Když všechna šťáva vysmahne, podlijeme maso sběračkou horké vody, přidáme rajčatový protlak a v troubě, předehřáté na 200 °C, pečeme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, dobře rozmícháme a povaříme nebo ji můžeme nechat pouze přírodní
7. Do hotové šťávy dáme kousek čerstvého másla a podle chuti ji přisolíme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou.

Poznámka:

Porce masa na talíři šťávou nepřeléváme, ale podléváme, aby řez masa zůstal čistý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy