REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí „Horký hrnec“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plec podlitá vývarem a upečená v toubě s bylinkami a bramborem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gtelecí plece bez kostí
500 gbrambor
150 ghrášku
2 ksmrkve
1 kscibule
1/2 lžičkyjemně nasekaných bylinek
hladká mouka
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Telecí maso nakrájíme na kostičky
2. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou
3. Vložíme do kastrolu a posypeme různými čerstvými bylinkami
4. K masu přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli
5. Vše pokryjeme tenkými plátky brambor, přilijeme tolik vývaru, aby všechny ingredience byly potopeny jen do poloviny 6. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 170 °C, až je maso měkké (asi 1,25 hodiny).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy