REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tažený závin višňový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí tažené těsto zavinuté do tvaru závinu, naplněné višněmi, ořechy, piškoty …, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
60 gmásla
3 dclteplé vody
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkasoli
Na náplň:
400 gvypeckovaných višní
50 gořechů
30 grozinek
1 balenípiškotů
3 lžícekrupivocého cukru
1 ksvajíčka
skořice
Na dohotovení:
olej na pomazání

Postup:

1. Mouku propracujeme s povoleným máslem, teplou vodou, citronovou šťávou a solí, hněteme tak dlouho, až vypracujeme vláčné těsto, necháme ho 1 hodinu odležet
2. Odleželé těsto rozdělíme na dvě části, z kterých rozválíme dva dlouhé pláty
3. Každý plát poklademe rozdrobenými piškoty promíchanými s ořech, krupicí a dalšími ingrediencemi na náplň, zatočíme do tvaru závinu, nohavice potřeme olejem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC tak 40 minut.

Doporučení:

Závin servírujeme jen tak, posypaný moučkovým cukrem, nebo se šlehačkou, zmrzlinou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy