REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové dortíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky z lineckého těsta, sýrové hmoty a ochucené brusinkové polevy.


Ingredience:
350 glineckého těsta
červená marmeláda na slepení
hladká mouka na vál
olej na vymazání formiček
moučkový cukr na vysypání formiček
Na náplň:
1,5 lžíce želatiny v prášku + voda
0,8 dlpomerančové šťávy
450 gsýru Cottage
150 gzakysané smetany
80 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilinového cukru
Na polevu:
4 lžícecukru
1 lžícemedu
200 gčerstvých brusinek
1 kssáčku červeného dortového želé

Postup:

1. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrojíme z něho kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 180 °C dozlatova
2. Želatinu namočíme do 0,7 dl vody s pomerančovou šťávou a pak ji zahřejeme, až se rozpustí
3. Sýr smícháme se zakysanou smetanou, moučkovým i vanilinovým cukrem a želatinou
4. Upečená linecká kolečka spojíme po dvou marmeládou, vložíme na dno vyšších olejem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček na dortíky, zalijeme je sýrovou hmotou a necháme ztuhnout v chladu
5. Brusinky krátce povaříme do změknutí s 2 dl vody, cukrem, medem a dortovým želé, pak nalijeme na ztuhlé dortíky a necháme znovu vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy