REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová pomazánka s vajíčkem a rukolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co by to bylo za sešlost s rodinou či přáteli bez pořádné jednohubky? Tradiční sýrovou pomazánku, kterou zná zcela jistě každý z nás, jsme doplnili o vajíčko a rukolu. Touto pochoutkou chybu rozhodně neuděláte. Ať už budete nakupovat v supermarketu, nebo u místního farmáře či zemědělce, doporučujeme vybírat ty potraviny, které nesou označení některého z log kvality. Pokud uvidíte logo Klasa, BIO nebo Regionální potravina, budete mít jistotu, že kupujete kvalitní suroviny.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
100 gtvrdého sýru v celku
100 gmajonézy
80 gnivy
50 gtermizovaného sýra
20 gplnotučné hořčice
10 gvlašských ořechů
4 ksnakládané okurky
4 ksvejce
2 ksředkviček
chléb nebo bageta
rukola
pepř
sůl

Postup:
  1. Tvrdý sýr najemno nastrouháme a smícháme s majonézou, hořčicí, termizovaným sýrem, solí a pepřem.
  2. Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě a necháme vychladnout.
  3. Pomazánku namažeme na chleba nebo bagetu, navrch poklademe nakrájené vejce, nakrájenou ředkvičku, nakládanou okurku, rukolu a posypeme ořechy a nivou.
Doporučení:

Do pomazánky lze použít starší cibuli, která nám zbyla v ledničce. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a pomalu na velice mírném plameni smažte do zlatova. Takto připravenou cibulku nechte vychladnout a přidejte do pomazánky.

Poznámka:

Recept k článku: Užijte si nejkrásnější svátky v roce s recepty z kvalitních surovin

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy