REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová omáčka ze žervé, smetany a křenu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýr žervé promíchaný s bílým vínem, ušlehanou smetanou, nastrouhaným jablkem a křenem, dochucený citrónovou šťávou, cukrem a špetkou soli. Omáčka servírovaná nejlépe ke grilovaným masům.


Ingredience:
100 gžervé
30 gnastrouhaného jablka
25 gnastrouhaného křenu
30 mlbílého vína
5 lžicnašlehané smetany
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Žervé si utřeme, promícháme s několika kapkami citrónové šťávy, vínem, nastrouhaným křenem a jablkem
2. Poté ochutíme troškou cukru a dle chuti můžeme i lehce osolit
3. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a servírujeme ke grilovaným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy