REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na marinovaný sýr s bílou plísní zabalený do plátků slaniny nebo Chilli boku od Váhaly, pak grilovaný na roštu grilu zabalený do alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssýra s bílou plísní
8 ksplátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala
1 lžíceoleje
alobal
přírodní provázek
bylinky dle preferencí (tymián, bazalka, oregano)

Postup:
  1. Sýr rozřízneme na polovinu.
  2. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h.
  3. Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem.
  4. Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně.
  5. Po dvaceti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.
Doporučení:

Váhalova slanina je vyrobená z libových kousků bůčku, bez kůže a chrupavek, na povrchu je dozlatova zauzená. Získala také prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2006. Je nejprodávanějším výrobkem firmy Váhala. Slanina neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro celiaky.

Poznámka:

Představujeme vám novinku – Chilli bok Váhala, je vyroben z vybraných kusů vepřového boku. Obsah vepřového masa činí minimálně 85 %. Jedná se o lahodný produkt, který je na povrchu posypán chilli kořením, jež dodává výrobku znamenitou a lehce pikantní chuť. Chilli bok vás svou plnou masovou a pikantní chutí snadno přesvědčí o své výjimečnosti. Výrobek je bezlepkový, vhodný také pro celiaky. Zakoupíte ve vybraných supermarketech, podnikových prodejnách Váhala nebo na eshopu.

Zdroj: www.vahala.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy