Recept na marinovaný sýr s bílou plísní zabalený do plátků slaniny nebo Chilli boku od Váhaly, pak grilovaný na roštu grilu zabalený do alobalu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | sýra s bílou plísní |
8 ks | plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala |
1 lžíce | oleje |
alobal | |
přírodní provázek | |
bylinky dle preferencí (tymián, bazalka, oregano) |
Postup:
- Sýr rozřízneme na polovinu.
- Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h.
- Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem.
- Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně.
- Po dvaceti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.
Váhalova slanina je vyrobená z libových kousků bůčku, bez kůže a chrupavek, na povrchu je dozlatova zauzená. Získala také prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2006. Je nejprodávanějším výrobkem firmy Váhala. Slanina neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro celiaky.
Představujeme vám novinku – Chilli bok Váhala, je vyroben z vybraných kusů vepřového boku. Obsah vepřového masa činí minimálně 85 %. Jedná se o lahodný produkt, který je na povrchu posypán chilli kořením, jež dodává výrobku znamenitou a lehce pikantní chuť. Chilli bok vás svou plnou masovou a pikantní chutí snadno přesvědčí o své výjimečnosti. Výrobek je bezlepkový, vhodný také pro celiaky. Zakoupíte ve vybraných supermarketech, podnikových prodejnách Váhala nebo na eshopu.
Zdroj: www.vahala.cz