REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kozí sýr s brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu upečený kozí sýr, servírovaný s brusinkovou omáčkou a plátky bílé bagety.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskozí camemberty
1 ksjablka
1 ksbílé bagety
100 gsušených brusinek nebo 200 g mražených
2 lžícecitrónové šťávy
1 lžičkacukru
špetka skořice
čerstvý rozmarýn
alobal
voda

Postup:

1. Sušené brusinky zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut odstát
2. Omyté jablko oloupeme, rozčtvrtíme a zbavené jadřince nakrájíme na tenké plátky
3. Brusinky přelijeme do menšího hrnce, přidáme jablka a povaříme se špetkou mleté skořice, citrónovou šťávou a cukrem, společně podusíme doměkka
4. Porce sýra zabalíme do dvojitého alobalu, grilujeme asi 3 minuty švem balíčku dolů, balíček pak otevřeme, ozdobíme lžící brusinek a několika lístky rozmarýnu a ještě 2 minuty na grilu prohřejeme
5. Podáváme se zbylou brusinkovou omáčkou a s plátky nakrájené bílé bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy