REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svěží jarní salát s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směsi listových salátů (rukola, polníček, čekanka) a baby špenátu promíchaná s kozím sýrem a plátky jahod, ochucená zálivkou z olivového oleje, francouzské hořčice, medu … salát servírovaný ozdobený jarními květy.


Ingredience:
200 gsměsi listových salátů (rukola, polníček, čekanka)
100 gměkkého kozího sýra Naše bio
100 gbaby špenátu Chef menu
100 gjahod
Na zálivku:
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkafrancouzské hořčice
1 lžičkamedu
šťáva z poloviny pomeranče
pepř podle chuti
sůl
jarními květy na ozdobu (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský)

Postup:

1. Listy salátů a baby špenátu propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky
3. Na zálivku zahřejeme v kastrůlku všechny přísady a necháme na mírném zdroji tepla propojit
4. Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělíme na talíře, přidáme kozí sýr a pokapeme vlažnou zálivkou
5. Jednotlivé porce na talíři ještě ozdobíme jarními květy (maceškami, sedmikráskami, měsíčkem lékařským).

Doporučení:

Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balsamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy