REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Světlé škvarkové pracny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte zadost a zároveň upečete „úplně nový“ recept!


Ingredience:
Rozpis na 1 plech:
250 ghladké mouky
250 gškvarků
120 gcukru krupice
150 mlmléka
2 ksžloutky
1 kskulička nového koření
1/2 lžičkymleté skořice
cukr moučka na obalení

Postup:
  1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.
Doporučení:

Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s.r.o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy