REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky zapečené s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené čerstvé nebo i kompotované švestky, naplněné tvarohem smíchaným s cukrem, zapečené v troubě, servírované zakápnuté likérem a hojně posypané ořechy.


Ingredience:
200 gčerstvých nebo i kompotovaných švestek
80 gtvarohu
40 gořechů
2 lžícemoučkového cukru
1 lžícelikéru, například griotky

Postup:

1. Švestky uvaříme doměkka (kompotové nevaříme), vypeckujeme je a naplníme tvarohem utřeným s moučkovým cukrem
2. Naplněnými švestkami vyložíme zapékací skleněnou misku a pokrm zapečeme v troubě
3. Zakápneme likérem, posypeme strouhanými ořechy a horké podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy