REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce.


Ingredience:
1 lvody
30-35 gcukru krystal
švestky

Postup:

1. Švestky přebereme a omyjeme
2. Vypeckujeme je, případně rozpůlíme
3. Pak je naskládáme na těsno do nahřátých zavařovacích sklenic
4. V 1 l vody s 30-35 g cukru projedeme varem a tímto nálevem vypeckované švestky, naskládané ve sklenicích, zalijeme 5. Sklenice uzavřeme víčky 6. Sterilujeme 35 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Nálev používáme teplý, ne horký!Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy