REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Reveň (rebarbora) ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce


Ingredience:
Na sklenici 0,7 l:
1 lžícecukru krystal
nebo:
1 lvody
35 gcukru krystal
rebarbora
kyselina citrónová

Postup:

1. Přebraná a omytá reveň-rebarbora (dužina), zbavená horní slupky se nakrájí na menší kousky, vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička)
2. Po naplnění sklenic rebarborou zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou
3. Sklenice uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

nebo
1. Litr vody s 30-35 g cukru projedeme varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (Nálev používáme teplý, ne horký!)
2. Sklenice uzavřeme víčky 3. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy