REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový džem s vlašskými ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem ze švestek, cukru, vlašských ořechů, citronové šťávy a rumu.


Ingredience:
2 kgšvestek
1,7 kgkrystalovho cukru
150 gjader vlašských ořechů
šťáva z 1 citronu
rum

Postup:

1. Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do kastrolu
2. Zasypeme krystalovým cukrem, zalijeme citronovou šťávou, rozmícháme, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme cca 20-30 minut
3. Pak přidáme na menší kousky nakrájená jádra vlašských ořechů a ještě 5 minut vaříme
4. Rozdělíme do čistých skleniček, přidáme lžičku rumu, skleničky uzavřeme víčky, obrátíme je na 5 minut dnem vzhůru nebo je sterilujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy