Tip z blogu NATU na rychlé a lahodné cukroví bez mouky, vajec a rafinovaného cukru, tedy vhodné jak pro bezlepkáře tak například i pro diabetiky.
Ingredience:
100 g | ovesných vloček |
50 g | kokosových chipsů |
10 ks | datlí NATU |
1 polévková lžíce | chia semínek |
1 polévková lžíce | kokosového oleje |
1 kávová lžička | skořice |
Na náplň: | |
100 g | kokosového mléka (tuhá část) |
4 polévkové lžíce | arašídového másla |
2 polévkové lžíce | javorového sirupu |
Postup:
- Nejdříve datle zalijeme horkou vodou a necháme zhruba 20 minutek namáčet.
- Mezitím si rozmixujeme ovesné vločky, kokosové chipsy a přendáme do misky.
- Po 20 minutách datle rozmixujeme společně s vodou a smícháme je spolu se zbylými ingrediencemi – ovesnými vločkami, kokosem, chia semínky, skořicí a kokosovým olejem. Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.
- Mezitím připravíme náplň. V misce vyšleháme kokosové mléko spolu s javorovým sirupem a dáme odpočinout do lednice na 15 minut.
- Poté z těsta vytvarujeme kolečka a dáme péct do trouby na 180 stupňů 15 minut. Nejdříve pečte 10 minut z jedné strany a na zbylých 5 minut otočte.
- Během času, co se kolečka pečou v troubě, vyndáme náplň z lednice a vyšleháme ji znovu s arašídovým máslem.
- Po vyndání z trouby kolečka necháme vychladnout a následně je poslepíme arašídovou náplní.
- Nakonec lze ozdobit hořkou čokoládou a vlašskými oříšky.
Recept k článku: Natu máme chuť: tři recepty na vánoční cukroví bez cukru a mouky