REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Natu máme chuť: tři recepty na vánoční cukroví bez cukru a mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak už máš napečeno? Kolik druhů budeš dělat? To jsou otázky, které zajisté alespoň jednou dolétly v předvánočním běhu k vašim uším. Pokud stále nemáte svůj seznam vánočního cukroví kompletní a rádi byste vyzkoušeli něco nového, máme pro vás tři tipy na rychlé a lahodné cukroví bez mouky, vajec a rafinovaného cukru.


Slovo cukroví hovoří za vše…máslo, vejce, mouka, cukr krupice, cukr krystal, mléko… to jsou suroviny, bez kterých se při pečení ve většině případů neobejdeme. Linecké, vanilkové rohlíčky nebo vosí hnízda představují klasiku, která je předmětem věčného porovnávání hrdých maminek, babiček, tetiček atd.

Zkuste letos své blízké překvapit a vyzkoušejte vánoční čokoládové raw košíčky, lískuličky nebo sušenky plněné arašídovým krémem, kde žádnou ze zvýše zmíněných ingrediencí potřebovat nebudete. Přidaný cukr nahradí sladké datle, sušené švestky nebo javorový sirup. Mouku zastoupí například ovesné vločky. Místo vejce lze použít fintu veganů v podobě chia semínek, a tuk je hojně obsažen v ořeších a kokosu.

„Jsme nadšenci, kteří rádi objevují nové potraviny, chuťově zajímavé kombinace a netradiční recepty. Do svých produktů zařazujeme jen suroviny, které chceme sami jíst. O nejlepší recepty a tipy se s podobnými nadšenci dělíme na našem blogu NATU, kde samozřejmě nechybí ani ty zdravé na Vánoce,” říká Kamila Hladká, šéfka týmu českého výrobce potravin NATU a dodává: „Neuznáváme přidaný cukr, umělá barviva nebo ochucovadla. Chceme, aby potraviny chutnaly a vypadaly tak, jak od přírody mají.”

Zde přinášíme tři recepty blogerky Terezy načokoládové raw košíčky, lískuličky a sušenky plněné arašídovým krémem, které spolu s dalšími tipy a recepty najdete na blogu NATU.

 

Recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

 

NATU máme chuť. Další tipy a recepty najdete na blogu NATU nebo také na našem webu například zde: Vánoční, velikonoční a čajové cukroví

 

PROČ NATU MÁME CHUŤ?

Jsme tým, který si “dělá co chce” v bádání nad nalezením optimálního složení čistých ingrediencí. Najdete u nás místo přirozené realizace vlastních myšlenek a postřehů, kde si už několik let hrajeme sčistými ingrediencemi, které nám chutnají samy o sobě a v některých kombinacích rostou dál, výš,… Chuť, o které mluvíme, není ten prvoplánový impulz jednoduché, výrazné chuti, ale spíš chuť se zakousnout do něčeho opravdového, co probouzí pocit, že po jídle budu svěžejší, lehčí, usměvavější. Love nature, love yourself

www.natu.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy