REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Natu máme chuť: tři recepty na vánoční cukroví bez cukru a mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak už máš napečeno? Kolik druhů budeš dělat? To jsou otázky, které zajisté alespoň jednou dolétly v předvánočním běhu k vašim uším. Pokud stále nemáte svůj seznam vánočního cukroví kompletní a rádi byste vyzkoušeli něco nového, máme pro vás tři tipy na rychlé a lahodné cukroví bez mouky, vajec a rafinovaného cukru.


Slovo cukroví hovoří za vše…máslo, vejce, mouka, cukr krupice, cukr krystal, mléko… to jsou suroviny, bez kterých se při pečení ve většině případů neobejdeme. Linecké, vanilkové rohlíčky nebo vosí hnízda představují klasiku, která je předmětem věčného porovnávání hrdých maminek, babiček, tetiček atd.

Zkuste letos své blízké překvapit a vyzkoušejte vánoční čokoládové raw košíčky, lískuličky nebo sušenky plněné arašídovým krémem, kde žádnou ze zvýše zmíněných ingrediencí potřebovat nebudete. Přidaný cukr nahradí sladké datle, sušené švestky nebo javorový sirup. Mouku zastoupí například ovesné vločky. Místo vejce lze použít fintu veganů v podobě chia semínek, a tuk je hojně obsažen v ořeších a kokosu.

„Jsme nadšenci, kteří rádi objevují nové potraviny, chuťově zajímavé kombinace a netradiční recepty. Do svých produktů zařazujeme jen suroviny, které chceme sami jíst. O nejlepší recepty a tipy se s podobnými nadšenci dělíme na našem blogu NATU, kde samozřejmě nechybí ani ty zdravé na Vánoce,” říká Kamila Hladká, šéfka týmu českého výrobce potravin NATU a dodává: „Neuznáváme přidaný cukr, umělá barviva nebo ochucovadla. Chceme, aby potraviny chutnaly a vypadaly tak, jak od přírody mají.”

Zde přinášíme tři recepty blogerky Terezy načokoládové raw košíčky, lískuličky a sušenky plněné arašídovým krémem, které spolu s dalšími tipy a recepty najdete na blogu NATU.

 

Recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

 

NATU máme chuť. Další tipy a recepty najdete na blogu NATU nebo také na našem webu například zde: Vánoční, velikonoční a čajové cukroví

 

PROČ NATU MÁME CHUŤ?

Jsme tým, který si “dělá co chce” v bádání nad nalezením optimálního složení čistých ingrediencí. Najdete u nás místo přirozené realizace vlastních myšlenek a postřehů, kde si už několik let hrajeme sčistými ingrediencemi, které nám chutnají samy o sobě a v některých kombinacích rostou dál, výš,… Chuť, o které mluvíme, není ten prvoplánový impulz jednoduché, výrazné chuti, ale spíš chuť se zakousnout do něčeho opravdového, co probouzí pocit, že po jídle budu svěžejší, lehčí, usměvavější. Love nature, love yourself

www.natu.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy