REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkové mušličky s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny uvařené „al dante“ čili „na skus“, smíchané se šunkou a pórkovou omáčkou.


Ingredience:
400 gmušliček (mohou být i jiné těstoviny)
200 gšunky
50 gčerstvě nastrouhaného parmezánu
voda
sůl
Na pórkovou omáčku:
250 gpórku (asi 1 ks)
100 gzakysané smetany
4-5 lžicvody z vývaru z těstovin
1 lžícemásla nebo tuku
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tzv. „al dante“ tedy „na skus“
2. Šunku nakrájíme na 1 cm široké proužky, omytý pórek nakrájíme šikmo na větší kousky
3. Na másle nebo tuku podusíme pórek, přidáme 4 až 5 lžic vody z těstovin a vmícháme zakysanou smetanu
4. Vše lehce prohřejeme, ochutíme nejlépe mořskou solí a udržujeme teplé
5. Uvařené mušličky slijeme a necháme okapat, smícháme je se šunkou a rozdělíme na talíře
6. Těstoviny přelijeme pórkovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy