REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená pažitková omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato studená omáčka se hodí především ke smažené nebo vařené zelenině. Lze s ní v nouzi nahradit i omáčku tatarskou.


Ingredience:
4 lžícebílého jogurtu
4 lžícemajonézy
3 lžícejemně nasekané pažitky
2 lžícešlehačky
citronová šťáva
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Majonézu smícháme s bílým jogurtem, ochutíme citronovou šťávou, špetkou cukru a solí
2. Přidáme nasekanou pažitku a 2 lžíce šlehačky ušlehané do tuha, lehce vše promícháme
3. Takto připravenou omáčku necháme vychladit, podáváme nejlépe ke smažené nebo vařené zelenině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy