REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená meruňková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z části povařených a pak rozmixovaných meruněk, dovařená s na kostičky nakrájenými meruňkami, dochucená kyselinou citrónovou, servírovaná studená spolu s piškoty.


Ingredience:
400 godpeckovaných zralých meruněk
60 gkrupicového cukru
2 lžičkyškrobové moučky
6 dlvody
špetka kyseliny citronové

Postup:

1. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, nalijeme do zbytku výše uvedeného množství vody a přivedeme k varu
2. Rozvar osladíme a pak do něj nasypeme polovinu meruněk, za stálého míchání krátce povaříme, potom polévku sundáme ze zdroje tepla a rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem
3. Ještě do teplé polévky přidáme zbylé, na malé kostičky nakrájené meruňky a polévku dochutíme kyselinou citrónovou
4. Hotovou meruňkovou polévku podáváme dobře vychlazenou spolu s dětskými piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy