REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená melounová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující polévka z melounu, olivového oleje a balzamikového octa, ozdobená šunkou a mozzarellou, posypaná špetkou sladké papriky.


Ingredience:
1 kgmelounu
100 gparmské šunky
80 gmozzarelly
2 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
špetka sladké papriky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytý meloun překrojíme, vydlabeme dužinu, zbavíme ji jadérek a potom ji spolu se špetkou soli, olivovým olejem a balzamikovým octem dohladka rozmixujeme
2. Směs rozdělíme do misek nebo talířů a dáme na 30 minut chladit
3. Mezitím v pánvi na sucho opražíme šunku nakrájenou na dlouhé nudličky a mozzarellu natrháme na menší kousky
4. Pak polévku ozdobíme nakrájenou šunkou a mozzarellou, posypeme mletým pepřem, špetkou sladké papriky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy