REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrouhané červené nebo bílé zelí, chvíli povařené, zalité sladkokyselým nálevem a zavařené.


Ingredience:
bílé nebo červené zelí
kmín
voda
sůl
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
100 gcukru
1 lžičkakuliček celého černého pepře
1 lžičkakuliček nového koření
1/2 lžičkyhořčičného semínka
sůl

Postup:

1. Očištěné zelí nakrouháme, vložíme do horké osolené vody a vaříme asi 5 minut
2. Okapané zelí vkládáme po vrstvách do zavařovacích sklenic, jednotlivé vrstvy posypeme kmínem a zalijeme teplým nálevem s kořením
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu smícháme s octem, cukrem, solí a kořením, přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy