REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staropražské čokoládovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs rozpuštěná a promíchaná ve vodní lázni, nechaná ztuhnutá ve formičkách, bonbóny nakonec zabalené do celofánu nebo staniolu.


Ingredience:
250 ghery zakoupené
70 gprosetého kakaa + na zdobení
4 vrchovaté lžíceušeného mléka
3 lžičkyškrobové moučky
celofán nebo staniol na zabalení
formičky na cukroví, nebo bonbóny

Postup:

1. Tuk pomalu rozpustíme na mírném ohni ve vodní lázni, pak pomalu přimícháváme ostatní přísady, mícháme, dokud nebude hmota hladká a nezhoustne
2. Ke konci přidáme ještě lžíci studené vody a zamícháme, směs by se měla lesknout
3. Formičky vypláchneme studenou vodou a nalijeme do nich čokoládovou hmotu, dáme zatuhnout do lednice nebo mrazáku
4. Pak je vyklopíme, posypeme prosetým kakaem a balíme do staniolu nebo celofánu.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy