REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Starofrancouzská polévka ze pstruhů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa ze pstruhů orestované na másle, podušené, promíchané s hovězím vývarem.


Ingredience:
600-800 gmasa ze pstruhů
1 lsilného hovězího vývaru
2 dclmadeiry (vína)
špetka nastrouhaného estragonu
sůl
Na ozdobu:
1-2 lžícemásla
1-2 ksžemle

Postup:

1. Maso ze pstruhů nakrájíme na menší kostky, vykostíme, zprudka je orestujeme na másle
2. Opečené kostky ryby zamícháme do osoleného a madeirou ochuceného vývaru, odstavíme, přes noc uložíme do lednice
3. Druhý den polévku ohřejeme a jednotlivé porce servírujeme posypané čerstvým estragonem a ozdobené osmaženou žemlí.

Doporučení:

Polévku můžeme doplnit i dalšími bylinkami.

Poznámka:

Madeira – víno rostoucí na ostrově Madeira, podle kterého dostalo název. Portugalské dezertní víno. Má příbuzné – portské víno a sherry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy