REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí medailonky s mysliveckou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené medailonky ze srnce, servírované přelité mysliveckou omáčkou.


Ingredience:
500 gsrnčího hřbetu
jalovčinky
pepř
rum
olej
sůl
Na omáčku:
3 dlzvěřinového vývaru (lze nahradit jiným)
1 dlbílého vína
100 ghub
1-2 lžícehladké mouky
50 gmásla
2 ksoloupaná rajčata
1 kscibule
worchesterská omáčka
nasekaná petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Z očištěného a omytého srnčího hřbetu vykostíme střední sval (srdíčko) a nakrájíme na plátky 2-2,5 cm silné, ty naklepeme, pokapeme rumem, potřeme drcenými jalovčinkami, osolíme, opepříme a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet
2. Plátky oklepeme nebo hadříkem otřeme drcené jalovčinky a zprudka opečeme na oleji z každé strany 4-5 minut 3. Medailonky dáme na talíř, přelijeme teplou mysliveckou omáčkou a podáváme s brambory.

Příprava myslivecké omáčky:
1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme vývarem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, pepř, sůl a worchestr, tak 10 minut povaříme
2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku a nakrájené houby na plátky, slijeme olej a nasypeme do omáčky
3. Přilijeme víno a vaříme až se polovina tekutiny odpaří
4. Nakonec do omáčky přidáme nasekanou petrželku a na zjemnění lžičku másla, případně dochutíme pepřem a solí.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy