REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátovo-tvarohové knedlíčky se salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z mouky, špenátu, tvarohu, lučiny, parmazánu, vajec a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, servírované s rajčatovou salsou.


Ingredience:
200 gčerstvého salátu
100 glučiny
100 gtvarohu
50 gparmazánu + k podávání
50 gpolohrubé mouky + na poprášení
40 gmásla
2 ksvajec
1 ksstroužků česneku
1 lžícečerstvé pažitky
mletý pepř
sůl
Na rajčatovou salsu:
300 gcherry rajčátek (žluté, červené a oranžové)
12 ksančovičkových řezů
1 hrstbazalkových lístků
1 lžíceolivového oleje
1 lžícebílého vinného octa
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme omytý špenát, smícháme s lučinou, tvarohem, rozklepnutými vejci, strouhaným parmazánem, polohrubou moukou, na drobno nasekanou pažitkou, oloupaným, utřeným stroužkem česneku a zpracujeme na kompaktní hmotu
2. Vytvoříme z ní malé kuličky, které ještě obalíme v polohrubé mouce a na rozehřátém másle osmažíme ze všech stran dozlatova
3. Připravíme salsu; omytá cherry rajčata přepůlíme, smícháme s nasekanými ančovičkami, na drobno nasekanými lístky bazalky, oloupaným, utřeným stroužkem česneku a přelijeme olejem smíchaným s vinným octem, solí a pepřem
4. Knedlíčky podáváme s připravenou rajčatovou salsou nebo teplou rajčatovou omáčkou, ale můžeme také podávat jako přílohu k pečenému kuřeti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy